Proverpakken & ontwikkelen helpt Spaansen Tuin en Bestrating met kleinere pakketjes

June 16, 2023

Bij Probedrijven werken we graag samen met bedrijven in de regio om samen inclusieve oplossingen te bedenken die goed zijn voor mens, milieu en maatschappij. 

Een van die samenwerkingen is tussen Proverpakken & ontwikkelen en Spaansen Tuin en Bestrating, een specialist op het gebied van tuin- en terrasverharding met drie vestigingen (in Uitgeest, Winkel en Zuidoostbeemster) en de webshop spaansen.nl. Voor de kleinere leveringen schakelen zij ons in. Hester Koomen, die bij Spaansen de webshoporders afhandelt, vertelt over de fijne samenwerking. 

Hester: “De samenwerking met Proverpakken & ontwikkelen is gekomen omdat we ook kleine pakketjes wilden kunnen versturen. Wij leveren zelf enkel per vrachtwagen. Als je voor gereedschap dezelfde transportkosten moet betalen als voor een big bag zand of bestrating, dan haken velen af. Om juist ook kleinere pakketjes te kunnen verzenden, hebben we ervoor gekozen om dat met Proverpakken & ontwikkelen af te handelen.”

“Spaansen werkt al wel langer samen met Probedrijven, met Probezorgt bijvoorbeeld. Ik krijg al mijn Spaansen-post thuis via Pro. Ze bezorgen o.a. de kerst- en verjaardagskaarten. Toen ik hier begon een kleine twee jaar geleden waren we bezig met de opbouw van deze samenwerking. Ik ben toen met twee collega’s naar Proverpakken & ontwikkelen geweest om te kijken hoe het daar is.” 

“We hebben toen een rondleiding gekregen en heel veel uitleg. We konden ook onze technische vragen kwijt: hoe een order dan precies bij hen binnenkomt en wat dan de levertijden zijn. Eigenlijk alles wat wij ook met onze klanten moeten communiceren.”

Zoveel ervaring

“Vanuit daar zijn wij dat gaan regelen, samen met Peter van Proverpakken & ontwikkelen, die verantwoordelijk is voor het magazijn. Veel was al goed ingeregeld en we konden vrij gemakkelijk van start. Ze hebben daar al zoveel ervaring met andere bedrijven.”

“Wel zaten we nog met het bestelproces vanuit onze leveranciers. Want we hebben een deel van de producten die we leveren bij Proverpakken & ontwikkelen op voorraad liggen, maar een ander deel ligt bij ons. Als daar iets van wordt besteld, dan brengt een van onze collega’s dat naar Schagen. Gelukkig is dat niet ver.”

“Ik vind het ook mooi dat Peter als je daar aankomt altijd even de tijd neemt om te laten zien hoe het ervoor staat. Je bent altijd welkom. En het is leuk dat je weet wie het voor je afhandelt. Het zijn medewerkers die er alles aan doen om het zo goed mogelijk te laten verlopen.”

“Ik vind sowieso dat iedereen een kans moet krijgen. Je ziet dat zij makkelijk een steentje kunnen bijdragen aan de samenleving en met zoveel plezier hun werk doen. Dat brengt ook extra sfeer en een heel positieve dynamiek.”

Proverpakken & ontwikkelen helpt Spaansen Tuin en Bestrating met kleinere pakketjes
Terug naar alle nieuwsberichten

Meer nieuws