Teamleider Diny vertelt waarom ze per se bij Proverpakken wilde werken

Proverpakken & ontwikkelen
Thursday
10
February
2022

Als teamleider heeft Diny Tijsen zo’n zestig mensen onder zich. Iedere dag zorgt ze ervoor dat iedereen in haar team op een goede manier aan het werk kan, met de juiste aanpassingen en handvaten. Dat doet ze nu al zeventien jaar, dag in, dag uit. En met een goede reden. “De mensen zijn hier gewoon veel leuker”, aldus Diny. Voor haar was werken bij Proverpakken een kwestie van noodzaak. Ze moest en zou hier een baan bemachtigen.

“Voordat ik hier kwam heb ik elf jaar bij Medistad Holland gewerkt, in Medemblik. Op een gegeven moment werd ik voor een project hier naartoe gestuurd voor een maand of twee. Al na een week dacht ik: ‘hier wil ik werken, hoe dan ook’. Ik ben toen naar de directeur gelopen en heb gevraagd wat ik moest doen om daar te komen werken. Hij zei dat ik alleen maar de krant in de gaten moest houden. Want als er een vacature komt, dan verschijnt ‘ie in het Noord-Hollands Dagblad. 

Na anderhalf jaar kwam er inderdaad een vacature. Toen heb ik gesolliciteerd en zat ik bij de laatste twee. Ik wilde die baan zo graag, dus ik heb alles uit de kast getrokken om het voor elkaar te krijgen. Nou, dat mislukte natuurlijk, want ik was zo zenuwachtig. Op een gegeven moment kwam er weer een vacature. Toen heb ik het weer geprobeerd en zat ik opnieuw bij de laatste twee. Maar toen werd ik het wel! Ik heb er dus drie jaar over gedaan om hier een baan te krijgen. 

Bewonderenswaardig

Bij Proverpakken is de inzet anders dan bij een regulier bedrijf. Het is hier socialer. Iedereen gaat er gewoon altijd voor. Als iemand zich bijvoorbeeld ’s ochtends niet heeft afgemeld, dan gaan we bellen. Als er niet opgenomen wordt, dan bellen we nog een keer. Als er dan nog niet opgenomen wordt, proberen we een familielid of begeleider te bereiken. Lukt dat niet, dan stap ik of een collega in de auto en gaan we even kijken. Altijd.

Respect voor elkaar

Het respect voor elkaar is hier heel hoog, maar je hebt uiteindelijk wel gewoon een dienstverband. Je kunt dus gewoon ontslagen worden of een disciplinair gesprek krijgen. En als je iedere keer te laat komt dan krijg je een briefje. We zijn echt wel een bedrijf, maar dan met de nodige aanpassingen. 

Je bent hier geen nummer. Als je hier een week werkt, kent iedereen je al bij naam. Het is niet alleen goedemorgen als je binnenkomt. Mensen zijn hier gewoon veel leuker!”

Teamleider Diny vertelt waarom ze per se bij Proverpakken wilde werken
Je bent hier geen nummer. Als je hier een week werkt, kent iedereen je al bij naam. Het is niet alleen goedemorgen als je binnenkomt. Mensen zijn hier gewoon veel leuker!”

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen