Branches

Een professioneel groenbedrijf
Actief in de hele Noordkop

De gehele Noordkop is ons werkgebied

Ons werkgebied

Het werkgebied van Progroen & Milieu ligt in de kop van Noord-Holland, ook wel de Noordkop genoemd. Wij werken binnen de gemeentes Den Helder, Hollands Kroon, Schagen, maar ook in delen van Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest en Dijk en Waard .

Wij hebben diverse opdrachtgevers:

 • gemeenten,
 • (semi)overheid,
 • zorginstellingen,
 • woningcorporaties,
 • vastgoed eigenaren,
 • scholen,
 • en andere bedrijven.

Dit is een greep uit het klantenbestand dat gebruik maakt van onze diensten. Zij weten dat wij goed zijn in ons werk en goed zijn voor onze mensen. Wij investeren in onze medewerkers. Mede door waardering uit te spreken en hen kansen te geven om te werken aan hun toekomst.

Lees onder de foto verder wat wij voor deze bedrijven en organisaties doen...

Wilt u samenwerken met Progroen & Milieu?

Groen maakt alles mooier. In een verzorgde omgeving voelen mensen zich fijn. Het draagt bij aan de leefbaarheid in een straat, wijk, buurt, dorp, stad, gemeente of provincie. Het heeft impact op gevoel en op gezondheid. Maar dat is niet het enige waar Progroen & Milieu voor zorgt.
Neem contact op

Wat doet Progroen & Milieu voor de overheid? Onder andere:

 • Groenvoorziening voor plantsoenen, parken, sportvelden, bermen, begraafplaatsen, rotondes en sloten;
 • Aanleg & onderhoud van buitenruimten, tuinen, reconstructievakken, waterpartijen en bewateringssystemen;
 • Advies op gebied van klimaatadaptatie;
 • Onkruidbeheersing op stoepen, paden, pleinen en speelplaatsen;
 • Opruimen(zwerf)afval bij strandopgangen en in de openbare ruimte.

Overheid: gemeente en provincie

Wij dragen bij aan leefbaarheid.
Iedereen voelt zich fijner in een verzorgde omgeving. Een groene buurt maakt een dorp, stad, gemeente en provincie leefbaar en heeft een positieve impact op de (mentale) gezondheid van mensen. Nieuwe parken of groenstroken aanleggen? Deze herinrichten? Of uitbreiden? Wij kunnen het voor je uitvoeren. Meer groen toont niet alleen beter, het draagt bovendien bij aan biodiversiteit en klimaatbeheersing. Ook het onderhouden van bestaand groen kun je aan ons overlaten.

Progroen & Milieu denkt mee

Bedrijven, scholen, wooncorporaties en zorginstellingen. Iedere opdrachtgever kijkt op hun eigen manier naar hun groene omgeving en hebben hier specifieke wensen voor. Wij zijn flexibel en bieden deze opdrachtgevers diensten die passen bij hun wensen.  

Wat doet Progroen & milieu voor bedrijven, scholen, zorginstellingen en wooncorporaties?
Naast de gebruikelijke eerder genoemde werkzaamheden kunnen wij hier ook bijdragen aan:

 • aanleg van nieuwe (binnen)tuinen, perken en bomen;
 • aanleg van nieuwe (speel)tuinen, borders en moestuinen;
 • onderhoud van bestaand groen en grasvelden;
 • klimaatadaptaties, groene (sedum)daken en aanleg infiltratietunnels;
 • onkruidbeheersing op paden, opritten en parkeerplaatsen.

Scholen
Wij zorgen voor een fijne speelomgeving.
Er is een positieve relatie tussen contact met de natuur en de gezondheid &ontwikkeling van kinderen. Progroen & Milieu draagt daaraan bij middels goed aangelegd en onderhouden groen. Onze ervaring met het (her)inrichten en onderhouden van schoolterreinen is groot. Laat je gerust door ons adviseren!

Bedrijven
Goed onderhouden groen is het visitekaartje voor een bedrijf. Een eerste indruk maak je immers maar één keer. Ook voor je medewerkers is een groene binnen- en buitenomgeving prettig: het inspireert en motiveert. Wij zijn professionals in het ontwerpen van zogenoemde ‘groene zones’ en échte kantoortuinen. En wanneer je met Progroen & milieu in zee gaat, investeer je als bedrijf ook in ‘social return’ (SROI).

Wooncorporaties
Wij zorgen voor groen binnen de perken.

Een gevarieerde, groene woonomgeving draagt bij aan het woonplezier en daarmee de tevredenheid van bewoners. Als wooncorporatie is dat waar je voor staat. De kosten voor het onderhoud wil je alleen wel binnen de perken houden. Wij begrijpen dit als geen ander. Met Progroen & Milieu haal je een creatieve en praktische partner in huis die meedenkt in mogelijkheden als het gaat om groen in wijken en woonblokken.

Zorginstellingen

Wij zorgen voor gezond groen. Voor kwetsbare ouderen, kinderen en psychiatrische patiënten is een gezonde leefomgeving extra belangrijk. Progroen & Milieu zorgt voor tuinen met een educatief en bio-divers karakter. Wat dacht je bijvoorbeeld van tuinen waar je kunt eten en tuinieren? Wij hebben voor ieder budget mogelijkheden en inventariseren graag samen de wensen en ideeën.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen