Personeel en ontwikkeling

Probedrijven bestaat uit Progroen & Milieu, Proverpakken & Ontwikkelen, Probezorgt
en Promail & Print.
Lees meer over ontwikkelen binnen Probedrijven →

Personeel & Ontwikkeling

Als Probedrijven willen wij ons verder profileren als een ontwikkelbedrijf. Een plek waar mensen zich kunnen ontplooien en verder kunnen groeien. Inclusief, duurzaam en circulair zijn daarbij onze kernwaarden.

Wij willen werk voor iedereen toegankelijk maken in de vorm van een duurzame baan. Onze bedrijfsvoering is er zo op gericht dat wij een groot deel van ons resultaat (her)investeren in de mensen door middel van nieuwe leertrajecten en nieuwe soorten werk.

Instroom, doorstroom en uitstroom

Instroom

De tijd dat íedereen tot zijn pensioen bij ons blijft werken, is echt voorbij. Indien het passend is, kan het uiteraard wel, maar ons beleid is gericht op instroom, doorstroom en uitstroom.

De instroom van nieuwe medewerkers in opdracht van de GRGA (gemeenschappelijke regeling gesubsidieerde arbeid Kop van Noord-Holland) verloopt via verschillende kanalen. Veel aanmeldingen lopen via de gemeentes waar wij voor werken. Het komt ook voor dat kandidaten via eigen sollicitatie, stage of via onze samenwerkingspartners bij ons komen werken.

Dit gebeurt in het kader van de regeling Duurzaam aan het werk met LKS (Loonkosten subsidie). Deze regeling is een mooie tussenstap naar een reguliere baan. Kandidaten uit de gemeentes met een afstand tot de arbeidsmarkt en een verwachte loonwaarde van 30 tot 70%, kunnen erop instromen. Meestal vanuit een re-integratietraject komen zij te werken in een gesubsidieerde betaalde baan, waarin zij verder kunnen groeien en zich persoonlijk ontwikkelen. Dit kan leiden tot detachering bij een andere werkgever, met zo mogelijk een baan bij die werkgever als resultaat.

Jaarlijks bieden wij plek aan meerdere BBL trajecten en stagiaires speciaal- en praktijkonderwijs, omdat we intensiever zijn gaan sturen op de doorstroming vanuit dit onderwijs.

Bij de instroom maken wij gebruik van moderne technieken: onze Talentengames op de computer die als game-based assessment beeld geven van waar de interesses en talenten van de nieuwe kandidaat liggen.

Techniek wordt ook ingezet in de vorm van VR-brillen waarmee men virtueel een beroep kan verkennen.

Doorstroom

Onze medewerkers krijgen de kans om praktijkverklaringen en erkende (deel)certificaten te behalen. Hiervoor hebben wij samenwerkingsverbanden met onder andere Vonk en NH-Connect. Hierdoor kunnen zij zich verder scholen in het werk dat zij doen, kunnen zij dat uitbreiden, of kunnen ze ander passend werk gaan doen.

Uitstroom

Met regelmaat kunnen wij ook medewerkers uitzwaaien die zoveel kennis en ervaring hebben opgedaan dat zij kunnen uitstromen naar een regulier betaalde baan.

Meer hierover lees je op onze pagina's:

Ontwikkelen,

Over Ons,

Visie en Strategie

en Werken bij.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

 

Ontwikkelen

Probedrijven blijft nieuwe leerlijnen en werksoorten ontwikkelen. Volg ons nieuws, waarin wij je op de hoogte houden.

Wil je samenwerken met Probedrijven?


Wil je werk aan ons uitbesteden? Dat kan!

Wij zijn professionals in verpakken, assembleren, post bezorgen en groen onderhoud.

Wij nemen je werk uit handen of leveren tijdelijk extra mensen voor jouw bedrijf of organisatie.

Ook kunnen wij je helpen om de voldoen aan de SROI-eis.
Neem contact op

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen