Ontwikkelen

Probedrijven bestaat uit Progroen & Milieu, Proverpakken & Ontwikkelen, Probezorgt
en Promail & Print.
Lees meer over Pro's van onze Probedrijven →

Ontwikkelen bij Probedrijven

Probedrijven wil niet alleen goede producten en diensten afleveren, maar ook het beste halen uit haar medewerkers. Onze focus is daarom gericht op de talenten van alle medewerkers.

Veel van onze medewerkers leren verder in de praktijk van hun dagelijkse werk. Op die manier kunnen zij erkende (deel)certificaten behalen. Door het stapelen van deze certificaten kan het behalen van een diploma mogelijk worden. Het voordeel voor onze medewerkers is dat zij dit in de praktijk én in hun eigen tempo kunnen doen.

Proverpakken & Ontwikkelen beschikt over een eigen trainingsruimte. Medewerkers krijgen hier cursussen en trainingen op maat. Zoals in ons jaarverslag te lezen staat, worden er vele soorten trainingen gegeven waardoor medewerkers veilig en goed hun werk kunnen uitoefenen.

Een ontwikkeling waar wij heel trots op zijn, is de wekelijkse Nederlandse les die gegeven wordt door een externe docent van VONK. Medewerkers die laaggeletterd zijn leren tijdens deze taallessen woorden en begrippen die nodig zijn om hun vak goed te kunnen uitoefenen. Iemand die graag heftruckchauffeur wil worden, hoeft geen roman te kunnen lezen. Maar als je weet wat er op de magazijnstellingen staat, kan je goed je werk doen.

Naast het goed kunnen uitvoeren van je werk, groeit hierdoor ook je zelfredzaamheid in je privé leven. Je kunt dan bijvoorbeeld zelf recepten lezen, je boodschappenlijstje schrijven en de juiste boodschappen halen. Of je weg vinden in het openbaar vervoer.  

Tijdens werktijd wordt de scholing ingepland. Je hoort ze dan zeggen:

“Ik ga even naar school. Tot straks.”

Instroom, doorstroom en uitstoom

Onze personeelsafdeling stelt zich proactief op. Bij P&O kijken wij samen met de (toekomstige) medewerker wat zijn of haar vaardigheden en interesses zijn.

We nemen hiervoor assessments af. Normaal gesproken zijn dit lange vragenlijsten. Maar bij Probedrijven hebben wij hier spelletjes van gemaakt die je bij ons op de computer speelt. Deze game-based assessments, noemen wij Talentengames. Een aantal van deze spellen speel je met een VR-bril op (Virtual Reality). Terwijl je deze spellen speelt wordt voor jezelf en voor ons steeds duidelijker waar jij goed in bent en wat je leuk vindt om te doen.

Inzetbaarheidsmatrix

Hiervan maken wij een inzetbaarheidsmatrix. Dat is een overzicht van wat jij kunt en welke soorten werk je zou kunnen doen. We printen dat per medewerker uit op een pasje.

Je kunt in de matrix ook zien welke vaardigheden je nog moet leren om ander werk te mogen doen. Met de opleidingsmatrix wordt vastgelegd wat er is geleerd. De leidinggevende houdt goed in de gaten of iemand nog op de juiste plek zit. Regelmatig zijn er gesprekken over wensen en mogelijkheden. Als het kan wordt een medewerker intern overgeplaatst, bijvoorbeeld naar werk met meer verantwoordelijkheid. Hier zijn vele mogelijkheden voor binnen Probedrijven, namelijk bij Progroen & Milieu, Proverpakken, Probezorgt, of Promail & Print. Er kan ook gekeken worden naar mogelijkheden voor externe plaatsing, via detachering.

Probedrijven heeft zich ontwikkeld van werkbedrijf (Noorderkwartier) naar sociaal ontwikkelbedrijf en groeit door naar een sociale onderneming. Het kan uiteraard wel als het passend is, maar de tijd dat íedereen tot zijn pensioen bij ons blijft werken is echt voorbij. Wij willen ervoor zorgen dat medewerkers die uitstromen bij reguliere werkgevers in dienst worden genomen.

In dit filmpje zie je hoe wij binnen Probedrijven mensen opleiden en ontwikkelen.

Wil je samenwerken met Probedrijven?


Wil je werk aan ons uitbesteden? Dat kan!

Wij zijn professionals in verpakken, assembleren, post bezorgen en groen onderhoud.

Wij nemen je werk uit handen of leveren tijdelijk extra mensen voor jouw bedrijf of organisatie.

Ook kunnen wij je helpen om de voldoen aan de SROI-eis.
Neem contact op

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen