Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Impact maken voor mens, milieu en maatschappij
Terug naar over ons  →

Probedrijven kan haar opdrachtgevers uitstekend ontzorgen in hun beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en de Participatiewet. Onbewust en bewust geven wij structurele invulling aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op een wijze die verder gaat dan de wet verplicht.

Wij bieden mensen mogelijkheden waarmee zij kunnen ontdekken waar hun talenten liggen en wij begeleiden hen bij hun verdere ontwikkeling. Wij streven naar diversiteit in onze populatie medewerkers. Bij ons kan ieder mens groeien. Samen met onze externe partners proberen we de regionale arbeidsmarkt inclusiever te maken.

Wil je samen met Probedrijven bijdragen aan een inclusieve samenleving?

Wij zijn altijd actief op zoek naar werkgevers en opdrachten, die een duurzame en sociaalmaatschappelijke achtergrond hebben. Onze Pro-medewerkers met een arbeidsbeperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt zijn zeer gemotiveerd en trots om te kunnen bijdragen aan het succes van jouw organisatie.

Wij kunnen jouw bedrijf ontzorgen: wij nemen werk aan, detacheren medewerkers en verlenen diensten.

Middels uitbesteding van werk aan Probedrijven voldoe je aan je verplichtingen voor social return (SROI) en draag je als bedrijf bij aan een sociale, duurzame samenleving.

Probedrijven zet zich in voor eerlijke ketens en houden bij ons werk zoveel mogelijk rekening met het beperken van onze ecologische voetafdruk door circulair en klimaatneutraal te werken.

1.      Eerlijke ketens:

Voor leveranciers van Probedrijven geldt dat wij met bedrijven samenwerken die MVO hoog op de agenda hebben staan. Het (productie)proces van grondstof tot en met (eind)product moet vrij zijn van misstanden.

 2.       Circulair:

Er is geen sprake meer van afval wanneer je grondstoffen hergebruikt. Plastic en kartonnen wegwerp bekers zijn bij Probedrijven vervangen door bekers die worden gewassen in de spoelkeuken.  

Bij Progroen & Milieu wordt volgens traditioneel Japans gebruik Bokashi gemaakt om de microbiële diversiteit in de bodem te vergroten en planten te voorzien van bioactieve voedingsstoffen, zoals natuurlijke antibiotica en groeihormonen, vitamines en aminozuren. Planten krijgen zo meer essentiële energie en een grotere weerbaarheid tegen schadelijke bacteriën en schimmels.

3.       Klimaatneutraal:

Wij beperken onze uitstoot van broeikasgassen door, waar het kan, ons wagenpark en gereedschap te elektrificeren.  Onze zonnepanelen zijn gekoppeld aan de laadpalen voor het opladen van onze elektrische auto’s. Door inzet van onze warmtepomp installatie is ons gasverbruik met 75% afgenomen.

 

Wil je samenwerken met Probedrijven?


Wil je werk aan ons uitbesteden? Dat kan!

Wij zijn professionals in verpakken, assembleren, post bezorgen en groen onderhoud.

Wij nemen je werk uit handen of leveren tijdelijk extra mensen voor jouw bedrijf of organisatie.

Ook kunnen wij je helpen om de voldoen aan de SROI-eis.
Neem contact op
12%
Beschrijving
87%
Beschrijving
€5000
Beschrijving
4345
Beschrijving

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen