Afval bestaat niet

Progroen & Milieu
Monday
12
July
2021

Het maaien van sportvelden, begraafplaatsen, openbaar groen en bermen is waar de groene helden van Progroen goed in zijn. Onze rijke ervaring, modern materieel en flinke mankracht verzorgen punctueel en vooral met veel plezier het onderhoud.

We kijken echter verder dan het dagelijkse werk. We kijken ook naar het milieu en daarmee naar de toekomst. We zijn scherp en alert op nieuwe ontwikkelingen en hoe wij die kunnen toepassen. Zo ook als het gaat om de afvoer van bijvoorbeeld gemaaid gras.

Binnen Progroen wordt er op dit moment onderzocht hoe we de Bokashi methode in onze regio verder kunnen uitrollen.
Binnen Progroen wordt er op dit moment onderzocht hoe we de Bokashi methode in onze regio verder kunnen uitrollen.

Ecologisch gras

En dan hebben we het in dit geval over ecologisch gras. Binnen elke gemeente zijn er namelijk velden die de bestemming ‘ecologisch’ hebben. Het uitgangspunt is dat er op deze plekken tijdens het maaien rekening wordt gehouden met de eigenschappen van het terrein. Het gras en de planten worden niet gelijktijdig gemaaid. Er wordt gekeken naar biodiversiteit en een gevarieerde aanblik.

Het is een nauwkeurig klusje dat flink wat flexibiliteit vergt van onze mensen en machines. Maar het levert veel op en daar gaat het ons om. Want naast een prachtige aanblik, laat de Bokashi methode ons zien dat het gemaaide en afgevoerde groen prima te bewerken is en uiteindelijk is in te zetten als bodemverbeteraar.

Toekomstmuziek

Binnen Progroen wordt er op dit moment onderzocht hoe we deze methode in onze regio verder kunnen uitrollen. We zijn op zoek naar een plek waar we het maaisel kunnen brengen, bewerken (fermenteren) en bewaren, zodat we uiteindelijk een gesloten kringloop realiseren. Wordt snel vervolgd.

Geen afval en een enorme boost voor het milieu, dat is ons doel. En die toekomst is dichterbij dan je denkt.

Meer weten over onze groene vingers? Meer weten over ons opgeruimde karakter? Neem dan snel contact op.
No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen