“Blijf dicht bij je eigen DNA”

Progroen & Milieu
Thursday
1
September
2022

Sinds kort zijn Oostwouder Tank- & Silobouw BV en Progroen & milieu BV een samenwerking aangegaan waarin beide partijen nog beter in elkaars behoeftes kunnen voorzien. Wij spraken Ruud Bais, algemeen directeur van Oostwouder Tank & Silobouw in ’t Zand. Hij is erg tevreden over de samenwerking en vertelt in dit interview waarom.

Oostwouder Tank- & Silobouw BV 

Oostwouder is een bedrijf dat RVS tanks & silo’s maakt. Dit doen zij voor de eetbare olie-industrie, opslagterminals, biobrandstoffen en de waterindustrie. Ze bouwen wereldwijd op locatie, maar ook op hun eigen terrein in ’t Zand met hun eigen uitgevonden coilbuilding systeem waarmee ze van een rol RVS een tank kunnen bouwen.

Flexibiliteit in behoefte

Ruud spreekt met volle enthousiasme over de samenwerking tussen Oostwouder en Progroen. “Wij zochten naar een bedrijf dat flexibel kon inspelen op onze behoefte om geïsoleerde steenwol panelen aan te leveren. En die behoefte was het op maat zagen en snijden en het just in time* aanleveren van glas- en steenwol isolatiepanelen voor onze daken. Die hebben we gevonden bij Progroen, dicht in de buurt. We kunnen zo goed inspelen op datgene wat voor ons geen core business is. En we verstaan elkaars taal. We zijn beide gevestigd in Noord-Holland, dat betekent: direct, duidelijk en flexibel inspelen op de situatie. 

Ruud Bais voor een aantal tanks bij Oostwouder Tank- & Silobouw BV
Ruud Bais voor een aantal tanks bij Oostwouder Tank- & Silobouw BV

Sociaal Ondernemen

Progroen heeft mensen in dienst met een kwaliteit die echt op dit soort repeterend werk heel goed functioneren en die wij zelf niet zo goed zouden kunnen uitvoeren.” Aldus Ruud. Het stukje Sociaal Ondernemen komt hier ook zeker om de hoek kijken. Sociaal Ondernemen ziet Ruud niet alleen als werken met mensen met een beperking, maar als het hebben van die gespecialiseerde kwaliteit die hij hierboven zo mooi benoemt. 

Je eigen DNA

Dat concentreren op waar je beide goed in bent, is iets dat voor Ruud voorop staat. “Wij bieden een partij die met passie en liefde tanks bouwt en daarin kunnen wij heel productief zijn. Het ontzorgen van fabrieken zoals Progroen dat kan, daar vinden zij hun productiviteit en hun efficiëntie in” vertelt hij.

“Net als mensen zeggen, ga op zoek naar je natuurlijke ik, zo adviseer ik ook bedrijven: blijf dicht bij je eigen DNA. En ik denk dat beide partijen, Oostwouder en Progroen, dat doen”, aldus Ruud. 

De toekomst ziet er voor de samenwerking rooskleurig uit volgens Bais: 

“Oostwouder is succesvol en met een gevulde orderportefeuille kijken we voorruit. Wat ons betreft is dit een co-partnership die nog lang gaat duren en waarin eigenlijk continu Progroen, just in time de materialen gaan aanleveren.” 

*Just in time: Just in time is precies op tijd leveren wat de klant of ketenpartner nodig heeft, een logistieke methode voor voorraadbeheersing. 

Ruud Bais voor een aantal tanks bij Oostwouder Tank- & Silobouw BV
Ruud Bais voor een aantal tanks bij Oostwouder Tank- & Silobouw BV

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen