Column Erik Heemskerk: Duurzame banen in een duurzame werkomgeving

No items found.
Thursday
1
February
2024

Bron: Cedris

Duurzaamheid is een groot goed. Onlangs organiseerden we bij Probedrijven een prachtig initiatief: de supermarktsafari. Medewerkers kregen eerst een workshop over goed en goedkoop eten. Vervolgens bezochten ze, met een diëtist, de ‘supermarktjungle’. Zo werkten ze, in het kader van duurzame keuzes, aan bewustwording over gezonde en betaalbare voeding.

Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat wij als semioverheid onze verantwoordelijkheid nemen. Dat geldt voor allerlei maatschappelijk relevante onderwerpen, en dus ook voor vitaliteit. Naast de supermarktsafari hebben we bijvoorbeeld de snoepautomaten verwijderd en zijn we gratis fruit gaan aanbieden. Daarnaast installeerden we een nieuw bedrijfsrestaurant in onze kantine, waar medewerkers gezond kunnen lunchen.

En dat wordt dan weer gerund door medewerkers die een praktijkleertraject tot horeca-assistent volgen. Want duurzaamheid gaat verder dan alleen de werkomgeving: duurzame banen zijn net zo belangrijk. Om daar stappen in te zetten, zoeken we actief naar nieuwe samenwerkingen en meer diversiteit aan werksoorten. Dat doen we onder andere binnen het wijkgericht werken en de regionale (circulaire) economie. Voor onze medewerkers moet dit resulteren in meer keuzes op basis van competenties en vaardigheden. Gericht op doorontwikkeling, opleidingen en uitstroom op de arbeidsmarkt. Met ‘inclusief en circulair’ als kernwaarden.

Het is belangrijk dat mensen zo lang, zo gezond en zo gelukkig mogelijk naar hun werk kunnen gaan. Relevant werk, dat impact maakt en ertoe doet. Werk waar je trots op kan zijn. Als sociaal ontwikkelbedrijven moeten wij hier ons steentje aan bijdragen. Samen met gemeenten en werkgevers. Samen werken aan een duurzame samenleving en een duurzame toekomst. Aan de slag dus!

 Erik Heemskerk: Duurzame banen in een duurzame werkomgeving
Erik Heemskerk is sinds 2019 de directeur bestuurder van Probedrijven, een sociaal ontwikkelbedrijf uit Schagen. Het motto van Probedrijven is ‘inclusief en circulair’.


No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen