Controller bij Probedrijven, stel je voor!

No items found.
Thursday
3
February
2022

Na een internationale carrière die hem onder meer naar Afrika bracht, woont Peter Remijnse tegenwoordig gewoon weer in de kop van Noord-Holland. Sinds november is hij controller bij Probedrijven. “Iedereen heeft altijd zo’n utopisch beeld bij in het buitenland werken, maar home is where your heart is. Die mentaliteit hier spreekt me erg aan. Niet lullen maar poetsen. Ik denk dat het bij Pro niet anders is.”

“Ik heb de kans gekregen om na mijn MBA te werken als financieel manager bij een van de grootste bedrijven ter wereld. Samen met mijn collega was ik verantwoordelijk voor het optimaliseren van de wereldwijde geldstromen. Afrika veroverde al snel mijn hart en mijn collega had er niks mee, dus ik was daar vaak. Uiteindelijk ben ik er zelfs gaan wonen.

Uitgereisd

Maar toen kwamen de Olympische spelen in Engeland. Ons bedrijf was verantwoordelijk voor de beveiliging, maar dat hadden ze een beetje onderschat. Dusdanig veel dat er tientallen miljoenen bezuinigd moesten worden. Ik mocht wel blijven, maar in een andere rol. Uiteindelijk kreeg ik de kans om bij een ander bedrijf te werken, maar dat was in zulke onveilige gebieden dat ik tijdelijk terug naar Nederland ben gegaan.

Ik heb daarna nog een tijdje fabrieken gebouwd. Niet in mijn eentje natuurlijk, maar als projectmanager. Dat was in Amerika, Duitsland, Engeland en daarna Spanje. Ten tijde van dat project in Spanje brak de coronacrisis uit. Toen zei mijn collega tegen mij: ‘Peter, ik heb net zoals jou veel gereisd. Maar ik heb besloten om dat vanaf nu alleen nog maar met mijn vrouw te doen. Is dat ook niet wat voor jou?’

Sociaal hart

Op een gegeven moment kwam de advertentie van Probedrijven voorbij. Ik zag die functie en las eigenlijk een beschrijving van mijzelf, dus toen heb ik meteen gereageerd. Ik kende het bedrijf wel van vroeger als Noorderkwartier, maar ik had me er nooit verder in verdiept. Ik raakte eigenlijk best wel onder de indruk van wat het bedrijf doet en hoe ze in de markt staan.

Dat gevoel is alleen maar versterkt sinds ik hier werk. Kijk, mensen hebben de neiging om te denken dat alle bedrijven uniek zijn, maar de basis is bijna overal hetzelfde. Het zijn vaak nuanceverschillen, dat is hier niet anders. Maar die nuance is hier dat je het met een sociaal hart doet. Het is een stukje saamhorigheid, een stukje betrokkenheid bij wat je doet. Die interactie is waar het om gaat. Ik vind het fijn om met mensen te werken. Met mensen en voor mensen. Als je het niet kunt delen met iemand, dan heeft het geen nut.

Een lang verhaal kort: ik ben alleen maar meer gemotiveerd geraakt sinds ik hier werk.”
Peter Remijnse, Controller bij Probedrijven, stel je voor!
Peter Remijnse, Controller bij Probedrijven, stel je voor!


No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen