Coördinator personeelsvervoer bij Probedrijven, stel je voor!

No items found.
Monday
30
October
2023

Peter Does heeft met bijna 25 jaar werkervaring bij Probedrijven al heel veel ontwikkelingen in het bedrijf mogen meemaken. Hij speelt een cruciale rol in het regelen van personeelsvervoer met Jan de Wit bussen, wat een essentiële schakel is in het ondersteunen van Probedrijven om een inclusieve en duurzame toekomst te creëren.

Dit vervoer reikt verder dan alleen Schagen, waar het hoofdkantoor van Probedrijven is gevestigd. Peter en zijn team halen medewerkers op vanuit verschillende locaties, variërend van gemeente Den Helder tot Wieringen, van Anna Paulowna tot de kleinere plaatsen als Warmenhuizen en Sint-Maarten. Daarbij spelen de taxibusjes een essentiële rol, die regelmatig door de kleinere plaatsen rijden om de medewerkers naar hun werk te brengen.

Peter grapt over de bussen die onderdeel zijn van de werkdag: “Er is nog net geen koffie in de bus, maar we hebben wel comfortabele zitplaatsen.”

"Ik werk al bijna 25 jaar bij Probedrijven. Binnen de organisatie ben ik de coördinator van het personeelsvervoer, wat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het soepele verloop van het vervoer met Jan de Wit bussen. Ik ben eigenlijk in deze rol terechtgekomen doordat een voormalige collega vertrok, en ik de taak op me nam om dit proces te beheren.

Wat onze samenwerking met Jan de Wit bussen zo fijn maakt, zijn de chauffeurs. Ze kennen onze medewerkers en passagiers persoonlijk, en dat creëert een vertrouwde en plezierige sfeer. Zelfs tijdens uitdagende periodes, zoals de coronapandemie, wisten Jan de Wit en hun chauffeurs de benodigde aanpassingen te maken om iedereen veilig te vervoeren.

Mijn week draait om het coördineren van het vervoer. Ik houd contact met Jan de Wit om eventuele wijzigingen door te geven, zoals veranderingen in haltes of speciale vervoersbehoeften voor medewerkers. Daarnaast speel ik een rol in het plannen van re-integratie voor medewerkers die herstellen van ziekte. Voor speciale gelegenheden zoals Sinterklaas regel ik het vervoer. Bij extreme situaties, zoals verwachte zware stormen of treinuitval, overleggen we altijd met Jan de Wit over de te nemen stappen. Kortom, ik zorg ervoor dat het vervoer soepel verloopt, ongeacht de omstandigheden.

Ons personeelsvervoer met Jan de Wit bussen is milieuvriendelijk, omdat de bussen op biodiesel rijden. Helaas is elektrisch vervoer op lange afstanden nog niet haalbaar. Wat inclusiviteit betreft, onze vaste zitplaatsen creëren structuur voor onze doelgroep. Chauffeurs kennen onze medewerkers goed en weten hoe ze met hen moeten omgaan.

Een concreet voorbeeld van hoe ons vervoer onze medewerkers positief beïnvloedt, is hen vaste zitplaatsen aanbieden. Dit geeft hun structuur en vertrouwen. Chauffeurs gaan goed om met de medewerkers van Probedrijven en dragen bij aan een positieve reiservaring. We zijn blij dat we dit vervoer met Jan de Wit bussen kunnen blijven faciliteren.

Het contact met de mensen is wat ik het leukste vind aan mijn werk. Als er problemen zijn of iets fout loopt, dan kunnen onze medewerkers altijd bij mij terecht, het liefst met zijn tweeën. Ik probeer deze problemen op te lossen en zorg ervoor dat alles soepel verloopt.

Voor de toekomst zijn er plannen om meer medewerkers op locatie in Den Helder te laten werken, waardoor er minder vervoer nodig is. We zullen altijd kansen blijven bieden aan mensen uit gemeentes zoals Den Helder, Hollands Kroon, en Schagen. We zullen blijven werken aan het creëren van inclusieve werkplekken en aan het verbeteren van ons collectief vervoer, en we zullen onze duurzame inspanningen voortzetten.

Voor Probedrijven staat de bouw van een nieuw pand in Den Helder gepland. Dit zal ons helpen om meer medewerkers lokaal te werk te stellen en de behoefte aan vervoer te verminderen. We blijven samenwerken met organisaties zoals Jan de Wit om werkgelegenheid te bieden aan diverse gemeenschappen. Wat betreft het vervoer, we kijken naar de mogelijkheden, vooral met de omschakeling naar biodiesel. Ook bekijken we hoe we de toekomst van het collectieve vervoer kunnen verbeteren."

Peter Does heeft met bijna 25 jaar werkervaring bij Probedrijven al heel veel ontwikkelingen in het bedrijf mogen meemaken. Hij speelt een cruciale rol in het regelen van personeelsvervoer met Jan de Wit bussen, wat een essentiële schakel is in het ondersteunen van Probedrijven om een inclusieve en duurzame toekomst te creëren.
Chauffeurs Haroud en Tom Schouten en Peter Does

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen