De herfst en winter zijn in aantocht

Progroen & Milieu
Friday
24
September
2021

De herfst is begonnen en de winter is in aantocht. De herfst-en winterperiode is bij uitstekgeschikt, om de tuin en de omliggende begroeiing eens goed onder handen te nemen. Alles wat in de lente en zomer zo uitvoerig groeide en bloeide, kan nu weer een onderhoudsbeurt gebruiken als het gaat om onder andere snoeien, zagen en versnipperen. Progroen & Milieu is gespecialiseerd in al het ‘winterwerk’ zodat uw bedrijf of instelling ook in de donkere maanden van het jaar verzekerd is van een mooi aanzicht waar het gaat om de groene omgeving.

Werkzaamheden in het najaar

Zagen van overhangende takken in de herfst, kan gevaarlijke situaties voorkomen en bijdragen aan een verzorgde uitstraling. Snoeien van struiken en planten is goed voor de nieuwe groei in het komende voorjaar, maar geeft in de herfst en winter ook een mooie aanblik. De hele lente en zomer is genoten van de prachtig groeiende bomen, struiken en planten. Reden te meer om dit in het najaar bij te houden en de vormgeving van de leefomgeving zo, op een milieuvriendelijke wijze in stand te houden. Het najaar is bij uitstek geschikt om te gaan snoeien, zagen en versnipperen.

Versnipperen is een beproefde methode om het milieu te ontzien. Door groenafval op deze manier te verkleinen wordt namelijk het proces van composteren versneld. Op deze manier wordt bij gedragen aan een gebalanceerde compost van bruine en groene materialen.
Gladde paden ontstaan in de herfst en winterperiode veelal door gevallenbladeren die vervolgens door regenval op het tegelwerk blijft liggen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Een valpartij is namelijk een veel voorkomend gebeuren in de herfst- en winterperiode. De bladeren tijdig met behulp van een bladblazer is geen tijdrovende klus maar kan wel enorm veel effect hebben. Gevaarlijke situaties worden zo voorkomen en de hele groene omgeving krijgt een strakke, verzorgde uitstraling.

Waarom onderhoud in de herfst en winter

Aandacht voor openbaar groen is dus niet alleen uit oogpunt van onderhoud een belangrijk thema, maar ook op het gebied van veiligheid is het sterk aan te raden. Door het onderhoud van het openbaar groen in handen te leggen van trotse groenprofessionals, straalt u betrokkenheid uit waar het gaat om de onder uw verantwoordelijkheid vallende woon- en werkomgeving. Goede zorg voor uw klanten is van grote waarde. U draagt op deze wijze bij aan een veilige omgeving waar uw klanten veel van zullen genieten.

Een goed onderhouden woonomgeving maakt de donkere maanden van het jaar een stukje lichter. Leg het onderhoud van het openbaar groen in handen van de gemotiveerde, bedreven medewerkers van Progroen & Milieu. Wij leveren kwalitatief goed werk tegen aantrekkelijke prijzen!

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen