De Probedrijven voldoen aan de hoogste trede van de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO)

No items found.
Tuesday
7
January
2020

SCHAGEN - Op 1 december heeft certificeringsorganisatie DEKRA een audit afgenomen bij de Probedrijven. Vandaag werd deze audit bekroond met de overhandiging van het PSO30+ en het PSO-Trede 3 certificaat door de auditor de heer Jan Besseling aan Algemeen directeur Erik Heemskerk.

Inclusief ondernemen concreet gemaakt

Expliciet betekent dit dat Probedrijven voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Daarnaast blijkt uit de onafhankelijke toetsing dat Probedrijven op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dat ze bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Probedrijven op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen volgens de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een door TNO ontwikkeld wetenschappelijk onderbouwd meet- & registratie instrument. Het is een kwaliteitskeurmerk wat inzichtelijk maakt in welke mate organisaties sociaal ondernemen en is gericht op arbeidsdeelname van kwetsbare groepen.

De kroon op ons werk

Probedrijven is de handelsnaam waaronder Noorderkwartier NV tegenwoordig opereert. Onder  de paraplu van Probedrijven vallen Proschoon,Progroen & milieu, ProVerpakken & Ontwikkelen, Proactief en Probezorgt. Na beëindiging van de Wet Sociale Werkvoorziening heeft Noorderkwartier zich commercieel in de markt gepositioneerd, zonder in te boeten op haar drijfveren inclusiviteit en duurzaamheid.

Deze accreditatie is een kroon op ons werk: wij zijn aantoonbaar een inclusieve onderneming. Door met ons in zee te gaan kiest de klant voor een samenleving waarin iedereen meedoet.

Het behalen van deze certificering zien wij dan ook als een mooie afsluiting van het oude jaar en geeft nieuwe energie voor 2020.

De Probedrijven voldoen aan de hoogste trede van de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO)
Vandaag werd deze audit bekroond met de overhandiging van  het PSO30+ en het PSO-Trede 3 certificaat door de auditor de heer Jan Besseling aan Algemeen directeur Erik Heemskerk.
No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen