Een perfecte samenwerking komt ten einde

Progroen & Milieu
Friday
31
January
2020

Interview met Niels Hansen – Meewerkend Voorman Progroen & milieu

In maart 2020 zou hij 6 jaar bij ons werken, maar de liefde maakt dat hij weer terugkeert naar zijn geboorteland Denemarken. Aan het woord is Niels Hansen van Progroen & milieu. Toen Niels bij ons kwam werken als Meewerkend Voorman was hij al een aantal jaren in Nederland. Eerder was hij werkzaam in het groen als ZZP-er. Zijn opleiding heeft hij gevolgd in Denemarken.

Niels Hansen
Niels Hansen

Nederlands Taal

Niels spreekt goed Nederlands. Op de vraag hoe hij dat heeft geleerd antwoord hij dat hij dit tijdens het werk heeft opgepikt. “Je kunt in eerste instantie gerust met Engels uit de voeten, maar na een jaar zijn je collega’s dat wel zat. Dan wordt het echt tijd om in het Nederlands te antwoorden”, lacht hij. Dat de Probedrijven les geven aan mensen met een taalachterstand vindt hij dan ook een hele goede zaak.

“Je kunt in eerste instantie gerust met Engels uit de voeten, maar na een jaar zijn je collega’s dat wel zat. Dan wordt het echt tijd om in het Nederlands te antwoorden.”

Spijt

Afgelopen jaren heeft hij zich verder ontwikkeld op gebied van groenaanleg en -onderhoud, maar zeker ook qua omgang met de doelgroep. Zelf zegt hij dat hij beter is gaan functioneren na de cursus basis psychologie die hij vanwege zijn functie mocht gaan doen. Hierdoor is hij de mensen waarmee hij werkt veel beter gaan begrijpen en had zijn aansturing meer effect.  “Als ik al ergens spijt van heb dan is het dat ik deze cursus niet éérder heb gehad. Het werkt zoveel makkelijker mét deze kennis.” Hij noemt als voorbeeld de aansturing van een collega met autisme, “Eerder gaf ik hem opdrachten tussen de werkzaamheden door, nu weet ik dat je mensen met autisme daar lelijk mee in de war kan brengen.”

Sociaal en menselijk

Het grootste deel van zijn tijd bij Progroen & milieu heeft hij gewerkt onder Henk Visser als bedrijfsleider. Hij omschrijft het bedrijf als sociaal en medemenselijk, mede ook door de bijdrage van Henk. “Iedere werknemer krijgt hier de kans om te groeien, zowel als mens als in je vakgebied. Ik heb een aantal mensen echt grote stappen zien maken!”

Together Everybody Achieves More (T.E.A.M.)

Niels is voorman van de groep onderhoud begraafplaatsen die werkzaam is in de gemeente Schagen en Hollands Kroon. Hij is trots op zijn team. “De samenwerking in ons team is perfect en door elkaars werk over te nemen zorg je voor meer afwisseling en wordt je als werknemer breder inzetbaar. De letters in het woord team hebben voor mij ook echt een betekenis. Team staat voor Together Everybody Achieves More!” in het het Nederlands: Samen bereiken we meer! En zo is het.

Halverwege februari verhuist Niels naar Denemarken waar hij een baan, een huis én een leuke vriendin heeft. Wij wensen Niels veel geluk en liefde toe en zullen hem missen en bedanken hem voor de perfecte samenwerking.

Vacature Meewerkend Voorman Groenvoorziening m/v

Niels laat bij ons een lege plek achter. Heb jij interesse in een leuke filevrije baan in groenonderhoud? Solliciteer dan snel!

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen