Het IDA-Principe: Iedereen Doet Alles

Probezorgt

Bij Probezorgt hebben we in de afgelopen jaren een transformatie doorgemaakt. We zijn gegroeid in zelfsturing en het nemen van verantwoordelijkheid, dankzij het IDA-principe dat we omarmd hebben. Dit heeft niet alleen onze manier van werken veranderd, maar ook de dynamiek binnen ons team, geïnspireerd door de visie van Richard Stendert.

Van cultuur naar samenwerking: Het IDA-Principe geïntroduceerd

In 2019, kwam Richard Probezorgt het managementteam versterken als teamleider. Hij introduceerde het IDA-principe als een verandering die ons op een positieve en betekenisvolle manier zou beïnvloeden. Helaas is Richard niet meer onder ons, maar zijn visie en principes leven voort in ons werk en in de geest van onze organisatie. Marcel Schep, in 2019 ook net in dienst gekomen als directeur Probezorgt, omarmde dit principe meteen. Het IDA-principe draait om het idee dat iedereen zijn bijdrage levert, ongeacht de aard van de taak.

Een nieuwe mentaliteit: Iedereen Doet Alles

Marcel: "Voorheen, voordat het IDA-principe werd geïntroduceerd, heerste er binnen Probezorgt een cultuur waarin iedereen vasthield aan 'dit is mijn stukje, mijn taak.' Dit leidde soms tot inefficiëntie en gemiste kansen. Binnen ons team vond iedereen het prettig om taken vrij afgekaderd uit te voeren. Dit leidde soms tot teamleden die zo gefocust waren op hun eigen taken, dat ze vergaten om een helpende hand uit te steken naar een collega, zelfs als dat betekende dat ze eerder klaar konden zijn."

Resultaten en toekomst: Het IDA-Principe in actie

Marcel: “Het IDA-principe heeft ons laten zien dat als we verder kijken dan alleen ons eigen werk, we samen veel verder kunnen komen in ons werk. Dit heeft geleid tot meer cohesie binnen ons team en heeft ons aangemoedigd om als een geoliede machine samen te werken. De medewerkers hebben zichzelf vanuit het principe ontwikkeld tot meer zelfstandigheid en samenwerking, wat betekent dat iedereen bereid is om alles te doen om onze missie te volbrengen.”

Conclusie: Samen sterker dan ooit

Marcel: “Het IDA-principe heeft niet alleen onze manier van werken verbeterd, maar het heeft ook een diepgaand effect gehad op onze teamdynamiek. We zijn nu niet alleen collega's, maar ook medestanders. We begrijpen dat iedereen, ongeacht hun rol, een waardevolle bijdrage kan leveren aan ons gezamenlijke doel.”

Bij Probezorgt omarmen we het IDA-principe met open armen, en we willen anderen inspireren om hetzelfde te doen. Want in een wereld die soms verdeeld lijkt te zijn, geloven wij sterk in de kracht van samenwerking en gemeenschap. Het IDA-principe herinnert ons eraan dat we samen sterker zijn en dat we, door onze krachten te bundelen, meer kunnen bereiken dan we ooit voor mogelijk hielden.

Probedrijven; Het IDA-Principe: Iedereen Doet Alles
Op de foto collega Egidius Topsvoort, werkzaam als binnendienstmedewerker en wordt tegenwoordig ook als postberzorger ingezet. 
 
No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen