Hoofd administratie bij Probedrijven, stel je voor!

No items found.

Christel Moeskops (50) heeft een achtergrond in accountancy, maar ze ontdekte al snel dat ze veel liever in de administratie van haar ‘eigen’ bedrijf duikt, en niet alleen ‘omdat het moet’. Toch ontbrak er nog iets en ze kreeg ook steeds meer moeite met de winstcultuur van de bedrijven waarvoor ze werkte. “Ik ben daar iets te sociaal voor”. En dus werkt ze nu als hoofd administratie bij Probedrijven. Christel, stel je voor!

“Vroeger wilde ik graag de accountancy in. Ik heb daar 6 jaar in gewerkt en dat was super leerzaam. Maar het is niet wat ik wilde. Je bent dan steeds met de administratie van anderen bezig en die willen eigenlijk alleen maar dat je langskomt omdat het moet.”

“En je zit dan alleen maar in het verleden te wroeten. Ik wilde verantwoordelijk zijn voor mijn eigen administratie, zodat ik meer de diepte in kon. Ik vind het belangrijk dat het management kan sturen met de informatie die ik geef. Daarnaast ben je ook veel meer betrokken bij een ‘eigen’ onderneming.”

“Ik ben uiteindelijk als hoofd administratie begonnen in een bedrijf in Alkmaar dat handelt in heftrucks en hoogwerkers. Daar heb ik 11 jaar gezeten en dat was hartstikke leuk, maar op een gegeven moment is het gewoon klaar.” 

“Toen dacht ik: voor ik het echt saai ga vinden, moet ik ergens anders heen. En toen ben ik hoofd administratie geworden bij een papierfabriek. Dat was ook heel leuk, maar op een gegeven moment ging dat bedrijf splitsen en was het voor mij niet meer interessant om daar te blijven.”

“Ik heb daarna op een functie gesolliciteerd die al vergeven bleek te zijn. De externe recruiter die voor dat bedrijf werkzaam was belde me dat hij misschien wel een andere interessante functie voor mij had. Dat was bij Probedrijven.”  

“Het is natuurlijk een sociale onderneming en dat sprak me wel aan. Ik heb altijd een beetje in de wereld gezeten van ‘we moeten zo veel mogelijk geld verdienen’ en ‘waar kunnen we snijden?’. Het was in mijn beleving altijd primair winstgedreven en daar ben ik zelf iets te sociaal voor.”

“Kijk het is natuurlijk niet zo dat we hier bij Probedrijven geld over de balk smijten. Maar er wordt hier meer gekeken naar wat mensen aankunnen. Wat kun je redelijkerwijs van ze verwachten? Dat speelt veel sterker mee dan alleen maar: we hebben een budget van X en daar moeten we het van doen.” 

En het mooie is dat je op een sociale manier ook gewoon succesvol een onderneming kan draaien. Je voelt aan alles dat er hier een andere sfeer is. Bij iedere beslissing die genomen wordt, wordt altijd meegewogen wat dit doet voor onze mensen. En dan heb ik het met name over de doelgroep. Daar doen we het voor. Dat wij dan als kantoorpersoneel daardoor af en toe een stapje harder moeten lopen, dat is dan maar zo.” 

“Als ik nu naar mijn werk ga, dan heb ik er echt zin in. Ik merk wel dat ik nog steeds te veel wil, want ik ben gewend om als een razende Roeland aan de slag te gaan. En het is ook wel druk hoor, ik kan mijn dagen echt wel vullen. Maar als iemand van de schoonmaak komt, dan gaat het allemaal een tandje rustiger. En dan schakel je zelf ook terug en heb je even een praatje over wat dan ook. Dat zet je op een bepaalde manier ook weer met beide benen op de grond.”

Wat ik ook merk is dat ik thuis wat relaxter ben, omdat ik op werk geen hysterisch grote druk voel. Als er dingen niet af zijn, dan komt het morgen of we kijken naar een andere oplossing. Er worden in mijn beleving reëlere doelen gesteld en dat geeft een bepaalde rust, waardoor ik merk dat ik thuis minder stress ervaar. Dat had ik vroeger meer. Toen was ik heel erg bezig met ‘ik moet nog dit’ en ‘ik moet nog dat’. Ik ben blij dat ik hier zit, ik zit echt op mijn plek!”

Hoofd administratie bij Probedrijven, stel je voor! Christel Moeskops (50) heeft een achtergrond in accountancy, maar ze ontdekte al snel dat ze veel liever in de administratie van haar ‘eigen’ bedrijf duikt, en niet alleen ‘omdat het moet’.
Hoofd administratie bij Probedrijven, stel je voor! Christel Moeskops (50) heeft een achtergrond in accountancy, maar ze ontdekte al snel dat ze veel liever in de administratie van haar ‘eigen’ bedrijf duikt, en niet alleen ‘omdat het moet’.
No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen