Medewerker P&O bij Probedrijven, stel je voor!

No items found.

Marjolijn Kreeft werkt sinds vorig jaar oktober bij Probedrijven als. Ja, als wat eigenlijk? Een beetje van alles wat, zegt ze zelf. Hiervoor heeft ze op een administratiekantoor gewerkt, bij de Kruidvat, een pedicurebedrijfje gehad en daarna nog een tijdje administratie gedaan voor Atlantis, het oude bedrijf van Mike Venekamp, manager holding bij Pro. Via hem kwam ze uiteindelijk bij Pro terecht. Hier zit ze pas echt op haar plek.

Ik ben aangenomen om het marineproject te coördineren, maar inmiddels ben ik echt van alles aan het doen. Dus wat mijn functie nou precies is? De ene keer is het personeelsadviseur, de andere keer ben ik met subsidies bezig, of salarissen. Ik vind het juist wel leuk die afwisseling, dat je niet alleen maar met één ding bezig bent. De ene keer zit ik best wel geconcentreerd dingen uit te zoeken, de andere keer sta ik lekker te scannen, even mijn gedachten op nul.

Mike belde mij eind september van vorig jaar of ik hier wilde komen werken. Ik was op dat moment helemaal niet op zoek naar wat anders. Ik was aan het oppassen op een baby’tje van vrienden. Nu is een baby heel leuk, maar het geeft ook weer veel beperkingen.

Mijn eigen kinderen zijn al een stuk groter. Mijn man heeft ook ploegendienst, dus dat was niet handig als hij dan ligt te slapen overdag en de baby wakker wordt. Ik heb het nog drie maanden gecombineerd met dit werk, maar dat ging niet. Probedrijven zei toen dat ik heel prima beviel. ‘Maar als je wilt blijven, dan wel graag meer uren.’ Nou, dat was voor mij reden om te stoppen met het oppassen.

Vroeger wilde ik straaljagerpiloot worden. Al vanaf dat ik acht was. Toen zijn we met school een keer naar vliegkamp De Kooy geweest en heb ik in een helikopter gezeten. Toen was ik helemaal om. Maar ja, lichamelijk ging het ‘m niet worden. Achteraf gezien is dat maar beter ook, want dan waren kinderen ook geen optie geweest. Altijd van huis, in oorlogsgebied ook. Ik moet er niet aan denken om daar nu te zitten.

Ik wil hier een opleiding gaan volgen. Ik wil graag meer kennis over het hele gebeuren van HR, salarissen, maar ook over regelgeving en contracten. Daar staan ze wel voor open hier dat doen ze echt heel goed. Er is ook een budget voor, dus het wordt wel serieus genomen.

Ik zit hier eigenlijk wel op mijn plek. Ik heb al bij heel veel verschillende bedrijven gewerkt, maar hier voelde ik dat vanaf dag één. Al heb ik in het begin wel getwijfeld. Ik ben hier toen op gesprek geweest en er werd van alles verteld, maar ik had er geen beeld bij. Toen vroeg ik of ik anders een dag mee mocht lopen, als een soort stage. Nou, die dag liep eigenlijk al meteen fantastisch. Dat is een goede zet geweest, want ik werk hier nog steeds met veel plezier.

Medewerker P&O bij Probedrijven, stel je voor!
Marjolijn Kreeft werkt sinds vorig jaar oktober bij Probedrijven

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen