Nieuw pand voor Probedrijven in Den Helder

No items found.

Na een positief besluit van de aandeelhoudende gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder, staan alle seinen op groen om een nieuw duurzaam pand te bouwen aan de Pastoor Koopmanweg in Den Helder. Voor het sociaal ontwikkelbedrijf Probedrijven N.V. is dat goed nieuws, met name voor een groep medewerkers uit Den Helder.

Goed nieuws voor Helderse medewerkers

Probedrijven vindt dat mensen met een beperking of handicap niet onnodig geconfronteerd moeten worden met lange reistijden van twee tot drie uur per dag. Door de nieuwbouw hoeven ruim honderd Helderse medewerkers niet meer elke dag met twee bussen heen en weer naar Schagen te worden vervoerd. Door terugdringen van vervoersbewegingen worden verder reiskosten teruggedrongen, ook van mensen die zelf met eigen vervoer naar Schagen reizen. Dat is gezien de huidige hoge inflatie een welkome stap en wellicht naar de toekomst broodnodig. 

Natuurlijk is dit ook goed voor het milieu. Het terugbrengen  van collectief vervoer zorgt ervoor dat naast kosten voor de deelnemende gemeenten ook de uitstoot wordt verminderd.

Helderse wethouder Pieter Kos: “Drie gemeenten steunen het plan met 1 miljoen euro voor nieuwbouw en aanpassingen en het moderniseren van bestaande bouw. Het totale plan omvat een te investeren bedrag van 8,5 miljoen euro. Mijn collega wethouder Michiel Wouters en ik zijn oprecht blij dat Probedrijven zich vestigt in Den Helder. Dat is goed voor onze inwoners die er werken. Wij feliciteren dan ook Probedrijven met dit positieve nieuws.”

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen