Probedrijven activeert haar griep-preventieprogramma

Proverpakken & ontwikkelen
Friday
31
January
2020

In Nederland is op dit moment officieel sprake van een griepepidemie volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Er is pas sprake van een griepepidemie als twee weken achter elkaar meer dan 58 op 100.000 mensen griepachtige verschijnselen hebben. Daarnaast kampt ten minste 10 procent van deze mensen dan met het influenzavirus.

Omdat daarnaast ook het coronavirus langzaam opkruipt in Europa kan het geen kwaad om extra maatregelen te nemen. Ook het coronavirus is besmettelijk en kan op een andere persoon worden overgedragen. Het verspreidt zich, net als elk ander griepvirus, door hoesten, niezen, praten of door elkaar aan te raken.

Preventie

Omdat voorkomen beter is dan genezen hebben wij ons griep-preventieprogramma uit de kast getrokken.

Naast extra instructies in kleine groepjes op de werkvloer met betrekking tot hygiëne,  is er een schoonmaakploeg geïnstrueerd die met regelmaat kranen, handgrepen en deurklinken reinigt met alcohol.

Daarnaast zijn er op strategische plaatsen posters opgehangen met daarop de voorzorgsmaatregelen. Ook zijn er extra hygiëne materialen aangeschaft zoals reinigingsalcohol en papieren zakdoeken.

HACCP richtlijnen

Natuurlijk wordt bij Pro Verpakken & Ontwikkelen op de afdelingen waar voedsel wordt verpakt altijd gewerkt volgens de richtlijnen van HACCP. Daar bestaan dan ook minimale risico’s op besmetting. Maar extra alertheid om besmetting te voorkomen zowel van de producten als van onze medewerkers zien wij op dit moment als noodzakelijk.

Tips om griep te voorkomen op je werk en thuis

  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Geen water en zeep in de buurt? Gebruik handalcohol
  • Hoest of nies in je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoeken of tissues bij hoesten, niezen of snuiten en gebruik ze éénmalig.
  • Raak zo min mogelijk je mond, neus of ogen aan.
  • Maak kranen, lichtknoppen, trapleuningen, deurklinken, afstandsbedieningen, toetsenborden en mobiele telefoons regelmatig schoon.

Daarnaast is het belangrijk om met regelmaat te ventileren.

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen