Probezorgt’s Frankie en Egidius: de concertganger en de vroege vogel

Probezorgt

De een gaat elke dag vroeg naar bed en komt weer vroeg uit de veren. De ander bezoekt in de avonduren graag concerten en kan de volgende dag lekker uitslapen. Collega’s Frankie en Egidius verschillen veel van elkaar, maar ze zijn allebei op hun eigen manier onmisbare schakels bij Probezorgt.

De opgewekte Frankie heeft één grote hobby: Nederlandstalige muziek. “Ik hou heel erg van de nummers van André Hazes – de oude én de jonge – en van Frans Duijts. Ik ga ook graag naar concerten toe. Afgelopen zaterdag ben ik naar De Bevers in Ahoy geweest, dat was heel erg leuk.” En niet alleen in het weekend, Frankie kan doordeweeks ook regelmatig naar een concert. “Ik begin pas om een uur ’s middags. Ik hoef dus nooit vroeg naar bed, want ik kan altijd uitslapen.

De dagen van zijn collega Egidius zien er heel anders uit. “Eigenlijk heb ik geen hobby’s,” vertelt hij. “Ik kijk alleen elke avond Goede Tijden, Slechte Tijden – dat volg ik al vanaf het begin. Om kwart over tien ’s avonds ga ik naar bed, want ik moet de volgende ochtend om zeven uur op. Dan ga ik met de trein van Den Helder naar Schagen. Soms moet ik eerder beginnen en sta ik om zes uur op. Op die dagen rijd ik mee met de bus van Probedrijven.”

Egidius sorteert bij Probezorgt al dertien jaar de post. “Het werk is in die tijd wel veranderd. Vroeger moesten we alles met de hand uitzoeken en sorteren. Nu hebben we een sorteermachine die duizend brieven per minuut kan sorteren. Dat is echt supersnel.”

Daarnaast heeft hij nog andere taken: hij voert aangetekende pakketten in op de websites van MyParcel en PostNL, verzorgt de postcodeplanning voor de bezorging van de volgende dag en stapt sinds kort ook op de fiets om zelf de post te bezorgen.

De werkdag van Frankie, die inmiddels vijf jaar bij Probezorgt werkt, ziet er heel anders uit. “Ik haal ‘s middags met de bus de post op bij klanten en breng die naar Schagen om te sorteren. De post die wij zelf niet weg kunnen brengen, bijvoorbeeld voor Amsterdam of Utrecht, breng ik ’s avonds naar het postsorteercentrum in Amsterdam.”

Maar ook al zien hun levens er heel anders uit, over één ding denken Frankie en Egidius hetzelfde: ze voelen zich helemaal thuis in hun baan bij Probezorgt. Frankie: “Ik heb het hier enorm naar m’n zin. Er zit geen druk achter het werk, dus ik kan lekker relaxed bezig zijn. Ik zie mezelf hier over een paar jaar zeker nog steeds werken.” Egidius: “Het is gezellig met de collega’s. Ik zit hier goed en wil tot mijn pensioen blijven. Ik vind alle werkzaamheden die ik doe leuk.”

Al heeft Frankie wat dat laatste betreft, in tegenstelling tot Egidius, wél een duidelijke voorkeur: hij vindt autorijden het allerleukst. Maar misschien heeft dat vooral met zijn grote hobby te maken. Frankie: “In de bus staat altijd RADIONL aan. Dan kan ik lekker meezingen.”

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen