Progroen & Milieu genomineerd voor beste leerbedrijf

No items found.
Monday
26
February
2024

[SCHAGEN] “Dit is een geweldige verrassing!”, vertelt Hans Siffels, directeur van Progroen & Milieu, nadat hij te horen kreeg dat dit bedrijf is doorgedrongen tot de top acht in de race tot ‘Beste leerbedrijf’ van Nederland in de sector Entree. 

Ieder jaar mogen scholen, bedrijven en leerlingen voordrachten indienen voor het beste leerbedrijf en de beste praktijkbegeleider. Deze leerbedrijven en praktijkbegeleiders zijn een onmisbare schakel in het opleiden van zo’n half miljoen mbo-studenten die Nederland telt. 

Op het ‘Dit is mbo’-ambassadeursgala wordt op 13 mei bekend gemaakt welke mbo-student de Skills-award in de wacht sleept, welk bedrijf zich het beste leerbedrijf mag noemen en wie dit jaar de beste praktijkbegeleider is geworden. Dit uitblinkersgala wordt jaarlijks georganiseerd door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en de mbo-raad. 

“Wij zijn al jaren een SBB erkend leerbedrijf. Wij werken samen met onder andere uitzendbureaus, praktijkscholen (vso), mbo-scholen  en het UWV.  Onze stagiaires en medewerkers kunnen bij ons zowel via Groenstart, TRI en mbo-opleidingen hun praktijkverklaringen en erkende mbo-certificaten /diploma’s behalen. Daardoor zijn er vele manieren om te leren en te groeien in ons groenbedrijf,” legt directeur Siffels uit. 

Afgelopen week kregen Hans Siffels, Patrick Huijsman en Coen Jong bezoek van SBB regiocoördinator Noord-Holland-Noord Kitty Vermeer. Patrick is hoofduitvoerder van Progroen & Milieu en is samen met Coen stagecoördinator binnen het bedrijf. Blij verrast namen zij de ingelijste nominatie en een heerlijk taart in ontvangst. “We doen gewoon ons werk, maar het is mooi om via deze nominatie erkenning te krijgen voor wat Probedrijven voor de leerlingen doet. Wij zijn al heel trots op deze nominatie en zijn benieuwd naar de uitslag,” aldus Patrick Huijsman. 

SBB legt op haar website uit dat er meer dan achthonderd voordrachten zijn geweest, hieruit zijn negentig bedrijven en zevenentachtig praktijkopleiders door de jury geselecteerd. Vervolgens nomineerden de sectorkamers acht bedrijven per sector. Per sector gaat er straks één bedrijf en één praktijkbegeleider naar de finale. Die achttien sectorwinnaars zetten de volgende stap richting de eervolle titel ‘beste praktijkopleider’ en het ‘beste praktijkbedrijf’.

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen