Progroen & milieu zoekt winterwerk

Progroen & Milieu
Thursday
3
October
2019

Progroen & milieu, wat tot voor kort in de omgeving nog bekend was als de groenvoorziening van Noorderkwartier NV, heeft een druk jaar achter de rug. Nu het tegen het einde van het seizoen loopt, is er weer ruimte om nieuwe klussen aan te nemen. De klussen waar ze dan aan denken zijn onderhoud van houtwallen en singels, schouw klaar maken van sloten maar ook aanleg en grootonderhoud van tuinen.

Professionals in groenaanleg en -onderhoud

Niet alleen het onderhoud en aanleg van groen hield ze dit jaar bezig. De naamswijziging naar Progroen & milieu had ook nogal wat voeten in de aarde.

We spreken Hans Siffels, directeur van Progroen & milieu: “Onlangs hebben we onze bedrijfsnaam veranderd naar Progroen & milieu. De reden hierachter is dat we graag af willen van het stigma wat aan een sociale werkvoorziening kleeft. We zijn geen dagopvang maar een professioneel hoveniersbedrijf. Wij draaien al 20 jaar zwarte cijfers. Met de naamsverandering naar Progroen & milieu onderstrepen we dit en geven we hier vorm aan. Pro staat in deze context voor professionals. Onze medewerkers zijn professionals in hun vakgebied. We zijn als gewoon groenbedrijf dan ook gewoon lid van Branchevereniging VHG.

Lokaalwerken maakt wederzijds betrokken

Wij werken alleen regionaal, dat wil zeggen: boven Alkmaar. En werken met vaste plaatselijke ploegen. Onze medewerkers werken meestal in het dorp waar zij ook wonen. Dat maakt ons bedrijf niet alleen bijzonder groen, het is vooral ook goed voor de wederzijdse betrokkenheid. Want als je lokaal werkt, ben je trots op wat je maakt.

Opzoek naar nuttige invulling

Nu, zo tegen het einde van het seizoen, ontstaat er een tekort aan klussen om alle 200 medewerkers aan het werk te houden in hun vakgebied. Vandaar dat we op zoek zijn naar nuttige invulling van die uren. Door de investeringen die we afgelopen jaren gedaan hebben in ons materieel en onze mensen kunnen wij elke groenklus adequaat en op milieuvriendelijke wijze aan.

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen