Receptionist bij Probedrijven, stel je voor!

No items found.

Ard Veenstra bemant al 20 jaar de centrale receptie van Probedrijven. Die taak neemt hij heel serieus, want het is een onmisbare schakel in het bedrijf. Sterker nog, hij is vaak de eerste persoon die mensen zien als ze langskomen, of spreken als ze bellen. “Ontvangst is heel belangrijk. Daar doe ik mijn best voor.”

“Ik werk al 23 jaar bij Probedrijven. Ik ben vanaf mijn 23e in dienst gekomen na een middelbare beroepsopleiding. Ik heb erg mijn best gedaan om een baan te vinden, maar dat is niet gelukt. Maar met een beetje hulp van de gemeente ben ik bij Probedrijven terechtgekomen, toen nog Noorderkwartier. Ik had eerst een open dag en daar was ik zo van onder de indruk dat ik hier heel graag wilde werken.

Ik ben begonnen bij de groenvoorziening. Maar zwaar fysiek werk is voor mij wat minder geschikt, dus toen heb ik de kans gekregen om de afdeling administratief te ondersteunen. Dat deed ik eerst voor één leidinggevende. Anderhalf jaar later waren dat er vijf. Dat was op het kantoor in Den Helder. Ik nam daar toen de telefoon op en dat is het hoofdkantoor zo opgevallen dat ze hebben gevraagd of ik de centrale receptie wilde bemannen. Dat doe ik nu sinds 2001. 

Heftige omstandigheden

Met de agrarische sector heb ik veel affiniteit, maar ik heb mijn beperkingen leren kennen, van bipolaire aard. Bij dat werk loopt de druk gewoon te hoog op. In mijn examenjaar is het heel moeilijk geweest door die druk. Ik heb ook familieomstandigheden meegemaakt, het overlijden van mijn ouders op jonge leeftijd. Dat was heel erg heftig.

In mijn diepste ellende heb ik wel gezien dat ik het niet alleen kon. Ik ben met de hulp van professionals weer opgeklommen en heb mezelf weer goed op de rit gekregen. Mijn werk draagt daar ook aan bij. Ik ben erg blij met de structuur die dat biedt. 

Iedereen mag meedoen

In Probedrijven heb ik een werkgever gevonden die goed met mijn beperkingen om kan gaan. Ik vind het heel mooi dat je je als mens zo kan ontwikkelen. Kijk, iedereen doet mee hier. Bij Probedrijven doen we aan inclusief en circulair ondernemen. Inclusief is ook gewoon meedoen. De mensen die willen en kunnen, die mogen dat hier gewoon. Met een klein duwtje in de goede richting. Dat zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen.

Ik ben heel blij dat ik hier de receptie mag bemannen en daarmee mijn steentje bij kan dragen aan het bedrijf. Ik ben gewoon trots op mijn werk. Werk creëert waarde. Omdat ik weet waar ik geweest ben en die ontwikkeling heb doorgemaakt. Dat ik dit heb bereikt. Ik wil dit zo lang mogelijk volhouden. 

Weet je, ik kon pas fietsen toen ik zeven was, maar nu rijd ik 20 kilometer per uur. Mijn rijbewijs heeft me tienduizend gulden gekost, maar ik kan 50 jaar autorijden. Als ik me echt ergens op toespits, dan lukt het wel. Dat vind ik ook zo mooi hier. Als je echt iets wilt, dan word je daar ook gewoon bij begeleid.”

Receptionist bij Probedrijven, stel je voor! Ard Veenstra
Ard Veenstra bemant al 20 jaar de centrale receptie van Probedrijven. Die taak neemt hij heel serieus, want het is een onmisbare schakel in het bedrijf.


No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen