Succesvolle kennismaking dag voor het groenvak “Buitengewoon Vakwerk”

Progroen & Milieu

Georganiseerd door NH Connect, het samenwerkingsverband tussen: Werksaam, IJmond Werkt!, Werkom, RegioGroen en ook ons eigen Progroen & Milieu

Zo’n 500 leerlingen en andere geïnteresseerde bezochten deze kennismaking dag in recreatiegebied het Geestmerambacht bij Alkmaar. Zij kregen te zien dat de groenbranche heel veelzijdig is. Er waren live demonstraties, behendigheidstesten en lessen over alle verschillende specialismen in het groen. Ook werd er uitleg gegeven over de verschillende leer-werktrajecten die er zijn, zoals BOL, BBL en Praktijkleren.

Maar er was nog veel meer te doen en te zien, zoals boomonderhoud door middel van klimmen, schapen scheren, een quiz, bladblazer-voetbal, sportvelden maaien met een robot en graafwerkzaamheden met een (mini-)kraan. Natuurlijk werden ook de stoere machines geshowd waar gebruik van wordt gemaakt in het groenvak.

Met “Buitengewoon Vakwerk” zet NH Connect het groenvak meer op de kaart, als beroep voor de toekomst, want:

  • Het toevoegen van groen kan ervoor zorgen dat de gemiddelde temperatuur in steden en dorpskernen tot wel 3 graden daalt.
  • Er wordt gewerkt aan het verhogen van de Biodiversiteit.
  • Het vergroenen van versteende woonkernen en bedrijventerreinen zorgt er voor dat de overlast van water tijdens extreme regenval wordt tegengegaan en er meer Co2 en stikstof wordt opgenomen.

Kortom: Werken in het groen, moet je doen! Een beroep waar je trots op mag zijn!

#NHConnect #Probedrijven #Progroenenmilieu #inclusief #klimaataddaptief #circulair #buitengewoonvakwerk #werkinhetgroen #vonk #biodiversiteit #stoer #trots #sociaalwerk #sociaalontwikkelbedrijf #kopvanNH #DenHelder #Schagen #HollandsKroon

Succesvolle kennismaking dag voor het groenvak “Buitengewoon Vakwerk”

Succesvolle kennismaking dag voor het groenvak “Buitengewoon Vakwerk”
Succesvolle kennismaking dag voor het groenvak “Buitengewoon Vakwerk”
No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen