Verpakte passies: De verhalen van Proverpakken's team

Proverpakken & ontwikkelen

Bij Proverpakken is elke medewerker uniek, met een verhaal dat inspireert en verbindt. In deze serie portretten krijgen we een kijkje in de levens van vier van onze collega's, wiens hobby's en dromen net zo kleurrijk zijn als de producten die ze met liefde verpakken. Maak kennis met Lia, Angela, William en Jack - de mensen achter de pakjes. Lia de Vries, die met een lach zegt: "Ik wou dat ik van mijn hobby mijn werk kon maken!"

Van snoepjes tot glimmende steentjes

Lia de Vries uit Den Helder is 45 en pakt bij Proverpakken snoepjes in. Buiten werktijd is ze vaak te vinden tussen de glimmende steentjes van haar Diamond Painting hobby.

“Ik werk bij Proverpakken op de afdeling waar snoepjes worden ingepakt. Mijn grootste hobby is Diamond Painting wat ik sinds 2018 doe, een hobby die verslavend is. Met een pennetje moet je kleine diamantjes op een doek plakken, met een bepaald soort lijm. Er zijn allerlei producten van, van sleutelhangers tot brillenkokers. Hier bij Proverpakken heb ik zelfs al Diamond Painting producten verkocht aan collega’s en ook al voorgesteld om deze producten te maken voor klanten.

Op haar telefoon laat Lia al haar pronkstukken zien, diverse creaties komen voorbij, van onderzetters tot sleutelhangers en in alle thema’s: Halloween, kerst en Disney. Lia grapt en zegt: “mijn vriend zegt wel eens, je moet ook tijd voor mij maken.”

Ik werk 28 uur bij Pro en vind het heerlijk om daarnaast Diamond Painting te doen. Het maakt mijn hoofd leeg en dan maak ik wat ik zelf leuk vind, bijvoorbeeld een sleutelhanger of een schilderij. Door mijn hobby is mijn huis overvol, ik heb bijna geen ruimte meer. De spullen bestel ik via een webshop. De producten die ik maak, verkoop ik aan collega’s, van brillenkokers tot haarborstels. Ik maak van alles. Ik heb wel eens tegen Marieke gezegd, ik wou dat ik van mijn hobby mijn werk kon maken! Op dit moment ben ik bezig met een project voor een sleutelhanger.”

“Mijn grootste droom? Om de Diamond Painting producten in te zetten voor onze klanten!”
“Mijn grootste droom? Om de Diamond Painting producten in te zetten voor onze klanten!”

Lia: “Ik ben 4 weken bezig geweest met dit schilderij”
Lia: “Ik ben 4 weken bezig geweest met dit schilderij”

Verpakkingstalent te paard

Angela de Jong, werkzaam bij Proverpakken in Den Helder, spendeert haar dinsdagavonden het liefst te paard. Op het werk zorgt ze dat de snoepjes voor Valentijn klaar zijn voor verzending.

“Ik werk bij Proverpakken op de verpakkingsafdeling waar ik snoepjes inpak voor Valentijn.  Ik ben gek van paarden. Elke dinsdagavond rijd ik paard op Anne, een Fries. Ik heb al heel veel prijzen gewonnen waaronder de eerste prijs ondanks dat ik van een paard afviel. Ik heb een dag omgeruild met een collega, Diny, zodat ik de tijd heb om paard te rijden.

Ik rijd al heel lang paard. Ik begon op Duinmanege van Poelenburgh in Bergen, toen ik daar op school zat. Nu rijd ik elke dinsdag paard in Oude Niedorp. Het is fijn dat ik een halve dag werk, zodat ik daarna nog tijd heb om paard te rijden. Ik rijd in de bak en af en toe rijd ik in de bossen van Oude Niedorp. Gelukkig rijdt er wel iemand naast je, want je weet nooit wat die paarden doen. Angela klopt af op tafel en zegt: gelukkig ben ik van Anne nooit afgevallen.

Ik rijd ook wedstrijden in gebroken lijn rijden. Je moet dan kijken naar de borden. De wedstrijden zijn op verschillende plekken in Nederland. Mijn droom? Ik vind het Diamond Painting wat Lia doet heel leuk en dat zou ik zelf ook verder willen oppakken. Helaas heb ik daar nu geen tijd voor.” 

Angela met een foto van haar paard ‘Anne’
Angela met een foto van haar paard ‘Anne’

Angela met een foto van haar paard ‘Anne’
Angela met een foto van haar paard ‘Anne’

Het Manusje van alles, zowel op werk als privé

William Peters, 46 jaar uit Den Helder, is een allrounder bij Probedrijven. Als hij niet op het werk is, vind je hem met een gitaar in de hand of in de sportschool.

“Inmiddels werk ik alweer bijna 24 jaar bij Probedrijven, dus bijna mijn jubileum. Ik ben algemeen medewerker wat betekent dat ik de ene dag op de chocoladeafdeling zit en de andere dag weer ergens anders. Mijn grootste hobby is muziek, ik speel gitaar en daarnaast doe ik graag fitness.

Ik zit al ruim 15 jaar in de muziek. Ik kreeg orgelles maar de buren hadden last van geluidsoverlast, dus moest ik daar helaas me stoppen. Ik ben toen begonnen met elektrische gitaar, voornamelijk jaren ‘60 en ‘70 muziek in een pop/rock genre. Zang probeer ik ook, maar dat is nog lastig. Hoeveel gitaren ik heb? Een stuk of 5! En een hele grote versterker van tegen de 1000 euro. Het is een hele dure hobby, maar ik moet geen rommel hebben. Het liefste speel ik alleen, maar een jamsessie samen met anderen vind ik ook erg leuk. Jamsessie? William legt uit: ja, dan kom je samen spelen en ga je een beetje improviseren. 

Wat ik nog wel zou willen leren? Jazz en Blues en de muziek uit Pulp Fiction.

“Mijn droom is om een bandje te hebben, helaas is er nog niet genoeg animo voor. En mijn 25-jarig jubileum bij Proverpakken halen natuurlijk!”
“Mijn droom is om een bandje te hebben, helaas is er nog niet genoeg animo voor. En mijn 25-jarig jubileum bij Proverpakken halen natuurlijk!”

De nieuwste dansmoves door Jack

Jack Hogenboom uit Warmenhuizen is chef-kok en verpakkingsmedewerker bij Probedrijven. Naast zijn werk is hij vaak bezig met voetballen of het oefenen van zijn nieuwste hiphopdansmoves.

“Ik ben Jack Hogenboom, 22 jaar en kom uit Warmenhuizen. Bij Probedrijven werk ik zowel als chef kok en verpakkingsmedewerker. Mijn passie is hiphop dansen en mijn hobby is voetbal. Hiphop dansen doe ik al sinds ik 16 jaar ben. Qua dansmoves heb ik alles zelf aangeleerd. Sinds ik een keer heb mogen optreden op een kermis is iedereen gek op me. Er wordt zelfs om selfies gevraagd. Binnenkort ga ik misschien weer optreden samen met mijn neef en beste vriend. Jack grinnikt en zegt: Jullie zijn voor AZ? Oh, dan mag ik je! Over drie weken mag ik de eerste live wedstrijd met ze spelen.

Ik ben spits in het G2 team in Schagen. Mijn trainer zegt altijd: jij bent de spelmaker, de persoon die kansen creëert. Een van mijn teamgenoten is Kavin, een goede vriend van mij. We spelen goed samen, want hij weet precies waar hij staat. Dit seizoen hebben wel al een keer gewonnen tegen Uitgeest.  

Door mijn broer ben ik begonnen met dansen. Hij trad wel eens op en dan ging ik kijken. Hij liet me ook moves zien, die ik dan overnam. Nu doe ik mijn eigen move. Op dit moment ben ik met een hele moeilijke move bezig, ‘the necklace.’ Ik kijk vaak naar Youtube en Zapp voor inspiratie en daarmee oefen ik. Of ze me hier bij Pro wel eens hebben zien dansen? Nog niet, maar ik zal het straks voordoen. Mijn droom is om ooit profdanser te worden. Mijn vriendin gaat regelen dat ik over zes weken met mijn vrienden achtergrond mag dansen op een liedje van Ronnie Flex.” 

“Ballet is ook een van de dansstijlen die ik beoefen”
“Ballet is ook een van de dansstijlen die ik beoefen”

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen