Voor elkaar, met elkaar: 45 jaar met Jan-Willem

Probezorgt

Met zijn 45 jaar in dienst bij Probezorgt heeft Jan-Willem Rustige (leeftijd opvragen) heel wat gezien. Ondanks zijn gezondheidsuitdagingen blijft Jan-Willem een toonbeeld van nuchter optimisme. Zoals hij het zelf zegt: "Van negatief zijn schieten we ook niet zoveel op en alleen ga je sneller, samen kom je verder." Zijn passie voor grafisch werk en zijn geloof in samenwerking vormen de essentie van wie hij is en waar hij voor staat.

“Mijn avontuur begon eigenlijk bij Probezorgt waar ik betrokken was bij het opzetten van grafisch werk wat ik nog steeds met veel vreugde doe. Dat is altijd mijn passie geweest. Gedurende mijn lange dienstverband bij het bedrijf heb ik op verschillende afdelingen gewerkt, maar ik ben nu terug op mijn oude stek, en dat stemt me erg gelukkig. Het is iets waar ik dankbaar voor ben, wetende dat mijn gezondheid een zorg is voor velen hier. Ik moet eerlijk zeggen, ondanks mijn epilepsie voel ik me behoorlijk gezond.

Als we het hebben over positiviteit, ben ik er zeker een voorstander van. Het is een van de dingen die me gaande houdt. Het is hier ook gezellig, en ik heb een goede klik met collega Ingrid van Oors, die ik al meer dan 30 jaar ken van mijn tijd in het ziekenhuis waar ik heb gewerkt. Ik begrijp volledig waarom ze hier zo zorgzaam zijn en waakzaam wat mijn gezondheid betreft, en daar ben ik dankbaar voor.

Na mijn werkdag ben ik in staat om te koken, maar in het ziekenhuis in Heemstede (is Jan en mij niet duidelijk of hij hier nou begeleid woont, opvragen) staan ze er niet om te springen vanwege mijn epilepsie. Ze zijn bang dat ik per ongeluk een oliebrandje veroorzaak. Dus sluit ik me aan bij de ouderen die daar eten, en dan eten we samen. Dit past perfect in mijn filosofie van 'voor elkaar, met elkaar'. Het is van groot belang voor me om iets voor de maatschappij te betekenen, omdat ik geloof dat we samen veel meer kunnen bereiken.

Buiten mijn werk heb ik het alleen zijn wel overleefd, maar ik ben ervan overtuigd dat we samen verder kunnen komen. Het is mijn wens om niet langer alleen te zijn. Mijn huwelijk viel uit elkaar, en financieel gezien was dat een uitdaging. Als ik opnieuw contact maak met iemand, is begrip voor mijn epilepsie essentieel, want ik ben geen kletskous en voer niet graag ellenlange gesprekken. Daarom ben ik lange tijd lid geweest van EpilepsieNL, voorheen De Epilepsie Vereniging. Ze organiseren wandelingen, en ik denk dat dit een goede manier is om me aan te sluiten om nieuwe contacten te leggen en actiever te zijn.

Als ik vooruitkijk, overweeg ik om terug te keren naar mijn eigen ziekenhuis in Heemstede, waar ik voorheen werkte. Of misschien zou ik iets kunnen betekenen in een ziekenhuis in Den Helder. Want in mijn visie zijn we er voor elkaar en met elkaar. Het is cruciaal om te weten dat we op elkaar kunnen rekenen, dat we samen vooruitkomen. Dat was altijd mijn overtuiging.

Het belangrijkste dat ik wil delen is dat mensen vertrouwen moeten hebben in Probedrijven en moeten begrijpen dat we hier met volle overtuiging aan werken. Negativiteit brengt ons nergens, en ik geloof dat we samen veel verder komen. We zijn er voor elkaar, en samen kunnen we veel bereiken.”

Voor elkaar met elkaar 45 jaar met Jan-Willem
Met zijn 45 jaar in dienst bij Probezorgt heeft Jan-Willem Rustige (leeftijd opvragen) heel wat gezien. Ondanks zijn gezondheidsuitdagingen blijft Jan-Willem een toonbeeld van nuchter optimisme.

No items found.

Volg ons op social media

Progroen & MilieuProbezorgtPro Verpakken & ontwikkelenPro Verpakken & ontwikkelen