Op alle afdelingen van Proverpakken werken wij uitsluitend volgens de richtlijnen. Veiligheid en hygiëne is topprioriteit. Daarom hebben wij hiervoor speciale high-care ruimtes en werken daar alleen medewerkers die in bezit zijn van een HACCP-certificaat. Controles hierop worden voortdurend uitgevoerd.
Onze verpak-afdeling is opgesplitst in twee delen. Aan de ene kant werkt een vaste ploeg medewerkers aan een lopende band om flesjes bier in te pakken. Het betreft een tiental pallets per dag.
Aan de andere kant worden verschillende in- en ompak- en assemblagewerkzaamheden verricht. Onze medewerkers zijn zeer flexibel in het omschakelen van de ene order naar een andere. Dit is een groot voordeel als er in een relatief korte periode bijvoorbeeld actieverpakkingen op de planning staan.
Ook onze afdeling Food is opgedeeld in twee ruimtes. In het afgesloten gedeelte van de afdeling is een aparte werkruimte ingericht waar een extra rustige werkomgeving wordt geboden voor die werknemers die dat nodig hebben. In dit gedeelte worden ‘in een lijn’ voedselwaren verpakt. Op deze afdeling worden naast etenswaren, bijvoorbeeld ook multivitaminen verpakt. In de andere ruimte worden deze verpakte voedselwaren verder in doosjes of zakjes verpakt, alles naar de wensen van de klant. Etiketteren en coderen van de potjes gaat machinaal, het vouwen en vullen van de doosjes gebeurt handmatig.
Voedselveiligheid, hygiëne en traceerbaarheid staan voorop. Wij maken gebruik van een e-weging systeem. Wij garanderen kwaliteit zonder flexibiliteit in te leveren. Cursussen en trainingen op maat zorgen ervoor dat de werknemers het belang hiervan begrijpen en ernaar handelen. Ze zijn gewend aan snelle productwisselingen en zijn erop gericht om elkaar te helpen.