Personeelsadviseur bij Probedrijven, stel je voor!

December 7, 2022

Larissa Vergunst (30) werkte tien jaar lang in de jeugdzorg, maar was toe aan iets anders. Ze is toen op de gok gaan solliciteren en kon afgelopen september aan de slag bij Probedrijven, als personeelsadviseur. “Met het werk had ik geen ervaring, maar met de doelgroep wel. Dat heeft Probedrijven doen besluiten om mij een kans te geven.” Larissa, stel je maar voor. ]

“Ik had het niet meer naar mijn zin bij mijn vorige werkgever, dus toen ben ik gaan solliciteren. Ik ben gewoon gaan zoeken wat er allemaal is en wat ik nog meer kon. Voorheen was het zo dat je het juiste papiertje moest hebben, maar het voordeel is dat daar nu iets minder naar gekeken wordt.”

“Dus ik ben eigenlijk gewoon op de gok gaan solliciteren, met het idee van ‘ik zie het wel’. En toen werd ik vrij snel door Probedrijven uitgenodigd. Met het inhoudelijke aspect had ik geen ervaring, maar wel met de doelgroep wel. Dat was uiteindelijk de doorslag. Het werk, dat leer je wel. Maar de aansluiting met de doelgroep is misschien nog wel belangrijker.”

ik vind dat ik in mijn rol als personeelsadviseur ook menselijker mag zijn dan toen ik jeugdzorgwerker was. Dat is voor mij wel de reden dat ik de jeugdzorg uit wilde.”

“Ik ben hier natuurlijk nog maar relatief kort, maar ik word echt met open armen ontvangen. Ik voel me onderdeel van het team waar ik in zit. Ik voel me hier niet de nieuweling.”

“Wat wij hier doen is onder andere de leidinggevenden adviseren bij dingen die over het personeel gaan. Ondertussen regel je het een en ander op de achtergrond. Denk aan contracten maken of een herindicatie aanvragen. En Probedrijven is een sociaal bedrijf dat ook wat extra’s doet voor de medewerkers. Bij personeelszaken ligt dan de taak om dat uit te zetten.” “Een goed voorbeeld daarvan is de aanvraag tegemoetkoming energietoeslag. Dat is iets wat privé speelt bij mensen. Als werkgever hoef je daar niets mee, maar wij hebben ervoor gekozen om een extern bedrijf in te zetten dat onze medewerkers helpt om deze tegemoetkoming aan te vragen. Omdat het te ingewikkeld is". “Dat vind ik echt iets extra’s. Je kunt dan als werkgever denken: ‘heel vervelend voor je, maar zoek lekker je eigen hulp’. Maar Probedrijven is een bedrijf dat dan hulp inzet.”

Personeelsadviseur bij Probedrijven, stel je voor!
Larissa Vergunst (30) werkte tien jaar lang in de jeugdzorg, maar was toe aan iets anders.
Terug naar alle nieuwsberichten

Meer nieuws