Stagiair systeembeheer bij Probedrijven, stel je voor!

January 25, 2022

Stijn Gerkema heeft onlangs zijn stage systeembeheer bij Probedrijven afgerond. Zijn stagebegeleider, Rolf Kapitein, zei in een eerder interview al eens dat de maandagen bij Pro voor een systeembeheerder het drukst zijn. Stijn sluit zich hierbij aan: “Op maandag begon het altijd met totale chaos. Dan was er van alles aan de hand.”

“Er bleven dan maar belletjes binnenkomen en die verdeelden Rolf en ik dan een beetje. Ik pakte op wat ik kan doen en Rolf deed de rest. Verder werkte ik vooral aan opdrachten voor school, en als ik tijd over had deed ik tussendoor een beetje huiswerk. Toen ik vanuit school op zoek moest naar een stageplek, ben ik op internet gaan zoeken. Zo ben ik bij Probedrijven terechtgekomen. Ik wist niet wat het was, dus toen heb ik een beetje onderzoek gedaan. Vooral het sociale gedeelte sprak me aan. Ik vind het heel goed wat hier gedaan wordt. Mensen die moeilijk een plek op de arbeidsmarkt kunnen krijgen, krijgen hier wel gewoon een kans. Ik vind het belangrijk dat daar gewoon normaal mee omgegaan wordt.

Sociaal en gezellig

Het is een heel sociaal bedrijf hier eigenlijk. Het is ook niet dat iedereen hier in een pak rondloopt. Er hangt een heel relaxte sfeer en je kan iedereen aanspreken. Met de directie kun je ook gewoon praten, dat hoeft allemaal niet officieel. Het is hier hartstikke gezellig altijd. Het leukste wat ik heb gedaan is computers openschroeven, dat ik echt de hardware mocht vervangen. Dat lijkt altijd lastig als je het op school meekrijgt, maar als je een beetje onderzoek doet dan blijkt het toch een stuk makkelijker. Ik ben er nog steeds niet uit of systeembeheer ook echt de richting is die ik later op wil, maar dat zie ik na mijn opleiding wel. Ik denk wel dat ik naar werk binnen een sociaal bedrijf ga kijken als ik klaar ben met school. Dat is wel bijzonder aan dit bedrijf, het is echt het kenmerk van Probedrijven.”

Stijn Gerkema heeft onlangs zijn stage systeembeheer bij Probedrijven afgerond.
Stijn Gerkema heeft onlangs zijn stage systeembeheer bij Probedrijven afgerond.


Terug naar alle nieuwsberichten

Meer nieuws